Νεα - Πληροφοριες

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021

9 Ιουλίου 2021, 12:00 am

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, δίνουν το παρόν για δεύτερη χρονιά σε πείσμα των καιρών, με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο της ΔΗΚΕΚ-Δήμου Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το σχολείο θα λάβει χώρα στην Εστία Κλειτορίας, σε δύο χρονικές περιόδους (Ά περίοδος 25-7 έως 31-7-21 και Β’ περίοδος από 1-8 έως 7-8-21) με τη συμμετοχή 40 παιδιών, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά περίοδο από όλη την περιφέρεια  της Δυτικής Ελλάδας (Αχαία, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία). 

Με τη σύσταση οργανωτικής ομάδας εκ μέρους των φορέων που συμμετέχουν (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Καλαβρύτων, ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας) ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του Θερινού Σχολείου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Δήμου Καλαβρύτων που θα λάβει χώρα στην Εστία Κλειτορίας, σε δύο χρονικές περιόδους (Ά περίοδος: από 26/7 έως 31/7/2021 και ΄Β περίοδος: Από 2/8 έως 7/8/2021), με τη συμμετοχή 40 παιδιών, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά περίοδο, από ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία).

Σήμερα την 09-03-2021 υπογράφηκε η Σύμβαση για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση κατασκευών και λοιπού εξοπλισμού για την διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου του Κέντρου Ενημέρωσης Σπηλαίου Λιμνών» συνολικού προϋπολογισμού 332.605,20€ μεταξύ της ΔΗ.ΚΕ.Κ  Σπηλαίου Λιμνών και εκπροσώπου  της εταιρείας  ΕΜ ΠΛΑΣ ΓΟΥΑΙ ΙΚΕ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 09-11-2021.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ